Презентація книги «Село Андруші на Переяславщині»

6 жовтня 2016 року  на базі Переяслав-Хмельницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5  відбулася урочиста презентація книги «Село Андруші на Переяславщині», яка присвячена всім жителям затопленого села Старі Андруші.

 Захід почався переглядом презентації архівних фотодокументів, які висвітлені на сторінках  першого видання.   Ініціаторами науково-просвітницького проекту з підготовки й опублікування книг про людей, котрі мають спільну історію ( вимушене переселення із зони затоплення Канівського  водосховища та облаштування в нових умовах), виступили Віталій Іващенко, брати Сергій та Андрій Доброскоки, Олександр Сулима. Вони є засновниками  створеної у вересні 2015 року громадської організації « Старий Дніпро», що об’єднує переселенські громади ліво- та правобережних сіл Переяславщини. Ці люди були присутні на святі і В.Іващенко поділився із жителями мікрорайону Андруші спогадами про створення історико-етнографічного нарису. І на пам'ять подарував всім бажаючим книгу «Село Андруші на Переяславщині».  

В залі лунали пісні про Україну, рідний край. Теплі слова ведучих зігрівали серця гостей. Запальні танці нікого не залишили байдужими. На очах присутніх виднілись сльози, на обличчях- посмішки. Відчувалася гордість за учнів школи, своїх онуків, достойну зміну… 

Директор школи, Касьян Тетяна Володимирівна, привітала жителів мікрорайону з такою урочистою подією та висловила найкращі побажання усім гостям свята.

Жителька мікрорайону Андруші, Макарчук Галина Василівна, від імені андрушан подякувала за збереження історії, цікаву книгу, чудове свято та теплі слова і підкреслила, що саме такі заходи єднають громаду і зміцнюють родинні стосунки.

Copyright 2015 . Відділ освіти Переяслав-Хмельницької міської ради
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free