Переяслав- Хмельницька гімназія впроваджує електронний освітній проект «E-schools» в рамках Концепції «Нова українська школа»

Стрімкий розвиток сучасних технологій вимагає від школи постійного оновлення. Мова йде не тільки про оновлення підходів до навчання та виховання, але і про облаштування освітнього середовища. Цій проблемі було присвячено семінар-практикум директорів навчальних закладів міста «Технологічний та інструментальний підхід до створення єдиного інформаційного простору загальноосвітнього навчального закладу», який відбувся 24 січня на базі Переяслав-Хмельницької гімназії.

 

Учасниками семінару були: заступник міського голови Губенко Валентина Валеріївна, головні спеціалісти відділу освіти, методисти міського методичного кабінету, директори закладів загальної середньої освіти міста. Директор гімназії О.П. Батрак презентував роботу педагогічного колективу над проектом «Формування єдиного інформаційно-освітнього простору гімназії», акцентуючи увагу на питаннях підвищення якості освіти, оновлення змісту і форм організації освітнього процесу засобами сучасних інноваційних педагогічних технологій.

У ході семінару було представлено роботу колективу гімназії по реалізації інноваційного електронного освітнього проекту «Е-schools», схваленого до використання Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України, що успішно впроваджується в школах та дошкільних закладах України в межах виконання державної програми «Нова українська школа». Відзначено, що електроні шкільні журнали та щоденники – ядро всього комплексу освітнього проекту «Е-schools». Вони забезпечують оперативний контроль за успішністю з боку батьків, є зручною формою соціальної взаємодії педагогів, дітей та їх батьків.

Учасникам семінару було представлено результати роботи закладу над проектом «Формування єдиного інформаційно-освітнього простору гімназії»:

  • створено єдиний інформаційно-освітній простір (ЄІП) з регламентованим доступом усіх учасників освітнього процесу (по категоріях користувачів) із будь-якого комп’ютера, що має вихід в Інтернет, до інформаційно-освітніх ресурсів закладу;
  •  надано педагогам зручні і ефективні інструменти для підготовки та проведення всіх видів занять, у тому числі і в мережі Інтернет;
  • Використовується  ЄІП як ефективний  інструмент управління якістю освіти на сучасному технологічному рівні;
  • підвищуються ІКТ-компетентності вчителів як основа і умова використання нових інформаційних освітніх ресурсів;
  •  задоволено потреби суб’єктів освітнього процесу у своєчасному й оперативному отриманні достовірної інформації про характеристики процесу навчання учнів;
  • реалізуються функції адресного обміну повідомленнями на вдосконалення освітньої системи (розміщення оголошень, повідомлень, двобічна взаємодія «учитель-учень», «учитель-батько», «адміністрація-учитель»).

Керуючись принципами інноваційності в управлінні, керівникам шкіл було рекомендовано залучати педагогічні колективи до постійного оновлення освітнього процесу, створюючи при цьому відповідні умови для реалізації освітніх інновацій, надання конкурентноспроможних освітніх послуг, підготовки випускників, адаптованих до швидкозмінних вимог суспільства, здійснення оперативного інформаційного зв'язку з усіма учасниками освітнього процесу.

Відділ освіти, міський методичний кабінет висловлює глибоку вдячність керівнику та педагогічним працівникам гімназії, за високий рівень підготовки і проведення семінару-практикуму керівників закладів освіти міста, що сприяв популяризації кращого досвіду з питань організації освітнього процесу.

Copyright 2015 . Відділ освіти Переяслав-Хмельницької міської ради
Template Joomla 1.7 by Wordpress themes free